Eén miljoen ouderen zijn eenzaam. Het tekort aan mensen in de zorg, vrijwilligers en minder contact met de buitenwereld zijn een van de redenen dat eenzaamheid om de hoek komt kijken. Heidi en Danny van Oven, oprichters van de scootmobielvereniging in Tilburg, helpen met het oplossen van dit probleem.

Kees van Lamoen is drie dagen per week vrijwilliger in meerdere verzorgingstehuizen. “Het is nuttig werk, ik kan ook veel van hen leren”, vertelt hij. Zo organiseert hij regelmatig een themamiddag en gaat een van zijn groepen, met hoogopgeleide mannen, af en toe in discussie over maatschappelijke kwesties.

“Het is erg dankbaar werk, fijn dat je hen een leuke middag hebt bezorgd”

De scootmobielvereniging zorgt dat ouderen de deur uit gaan. Zij organiseren twee keer per maand een tocht, als het weer het toelaat. Vorig jaar hebben zij voor het eerst een scootmobiel 4-daagse georganiseerd en dat met groot succes. Dit jaar staat de teller al op 40 deelnemers, tegenover 30 afgelopen jaar.