Teleshopping producten op het gebied van sport beloven de wildste resultaten. Personal trainer Edwin van de Laar van Movetoo Personal Training vertelt of ze dat ook waarmaken. 

We doen het allemaal wel eens: verveeld zappen op de bank. Tijdens zo’n recente bankzombiesessie heb je misschien wel eens producten met spannende namen als Gymform Total Abs en Velform Sauna Reducer voorbij zien komen op de onvermijdelijke Tell Sell-kanalen.  Ze beloven van alles aan de luie student. Afvallen zonder te sporten? Bestel nu! De buikspieren van je dromen nog vóór de zomer? Nee joh, gewoon resultaat binnen een uur.

Met name de Gymform Total Abs lijkt interessant voor de sportende student. Gewoon rustig de trillende band om je middel hijsen en je kan zelfs een workout doen tijdens het Netflixen. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn en dat is het dan ook, volgens personal trainer Edwin van de Laar. “Ik heb daar niet zo veel vertrouwen in’, vertelt hij. “Kijk, zo’n band die elektrische signalen geeft aan je spieren om samen te trekken doet wel iets, maar de intensiteit van de ‘training’ is niet te vergelijken met echt sporten.”

Tekst gaat verder na afbeelding

Van de bank

Van de Laar snapt de aantrekkingskracht op studenten die liever lui dan fit zijn, maar wil ze toch een boodschap meegeven: “Sporten is altijd beter. Als dit soort producten echt zouden werken zoals beloofd, dan kwam niemand meer van de bank af.”

readypaydayloan.com

Dus helaas studenten, dat wordt toch weer je sportschoolabonnement verlengen.