Niccolo Bonifazio vraagt roept wielrenners op om zijn afdaling van de Cipressa niet na te doen.

“Ik kom er achter dat mensen mijn afdaling van de Cipressa proberen na te doen, ik wil deze slimmeriken erop wijzen dat de afdaling weer open is voor verkeer. Riskeer je leven niet voor deze onzin!!”, waarschuwt de renner van Direct Energie.

Tekst gaat verder onder de afbeelding:

Bonifazio nam afgelopen zaterdag op spectaculaire wijze de afdaling van de Cipressa, de voorlaatste klim van Milaan – San Remo. Bonifazio publiceerde zijn statistieken van de afdaling expres al niet op Strava om dit soort praktijken te voorkomen. “Dus voordat je een poging doet het record te verbreken, realiseer je dan wat voor risico’s het met zich meebrengt.” Naar eigen zeggen heeft hij het record ook niet verbroken.

Bekijk de afdaling van Bonifazio: