Als seizoenkaarthouder van een eredivisieclub ben je bijna elk weekend wel een dag weg, maar soms komt het voor dat je een wedstrijd niet kan. Voetbalclub NAC Breda heeft daar een oplossing voor: secondary ticketing.

Seizoenkaarthouders die niet bij een wedstrijd kunnen zijn, kunnen door het secondary ticketing hun stadionplaats aanbieden voor die aangegeven wedstrijd. De koper die het kaartje bestelt, krijgt een e-ticket van de stadionplaats.

De belangstellende betaalt de prijs voor een normaal kaartje met daarbovenop een toeslag van twee euro, dat meldt BN De Stem. De seizoenkaart komt zo niet in onbekende handen. De seizoenkaarthouder ontvangt op deze manier een deel van het geld. Het andere deel van de inkomsten gaat volgens de club naar de jeugdopleiding.

B-Side Rats
De supporters van NAC Breda zijn voorstander van het systeem. “Het stadion zit elke wedstrijd zo goed als vol, maar er zijn altijd wel supporters die niet kunnen komen. Het is dan extra zuur als de lege plekken niet worden opgevuld”, zegt Levien den Boer, voorzitter Fanside B-Side Rats.

De inkomsten van de kaarten mag volgens de fanside in zijn geheel naar NAC Breda gaan. “Die paar centjes die een seizoenkaarthouder ermee verdient, zijn niet belangrijk. We vinden dat diegene zelf mag bepalen waar het geld van het kaartje naartoe gaat. Er zijn namelijk ook supporters die het geld liever in zijn geheel naar de jeugdopleiding zien gaan.”

Het concept wordt niet alleen bij NAC Breda uitgevoerd, ook Feyenoord en SC Heerenveen gaan het aanbieden, volgens BN De Stem. Voorlopig zullen alleen de seizoenkaarthouders van de vakken B en G gebruik kunnen maken van secondary ticketing. Andere vakken zullen volgens NAC Breda later volgen. NAC Breda heeft zelf niet gereageerd op verdere vragen over dit onderwerp.

Loading...

Loading…