Raymond van Barneveld treft donderdagavond Michael van Gerwen tijdens de Premier League of Darts. Een belangrijke pot voor de Hagenees, om meerdere redenen.

Van Barneveld staat momenteel laatste op de ranglijst van de Premier League. Als hij daar na donderdagavond nog staat dan ligt hij eruit. Woensdagavond speelt Barney tegen Daryl Gurney, de dag erna wacht Michael van Gerwen.

Hollandse clash

De wedstrijd is er een om naar uit te kijken. Twee Nederlanders in een volgepakt Ahoy, de afscheidstournee van Van Barneveld en de strijd tegen zijn ‘opvolger’ zijn de ideale ingrediënten voor een wedstrijd van topniveau, vindt ook Max van der Put, dartswatcher van het Brabants Dagblad.

Beiden darters zijn eigenlijk niet zo blij dat ze tegen elkaar moeten, net als vorig jaar. “Voor het publiek zou het leuker zijn om de twee toppers afzonderlijk van elkaar te zien, nu moeten ze tegen elkaar.” Vorig jaar trok Van Barneveld aan het langste eind. “Het publiek koos toen partij voor Van Barneveld en dat zal dit jaar niet anders zijn, zeker omdat het Barney’s laatste jaar is.”

Erop of eronder

Dat het voor Van Barneveld erg belangrijke wedstrijden zijn is duidelijk. “Hij moet eigenlijk beide wedstrijden winnen. Als hij vanavond verliest van Gurney dan kan het, afhankelijk van wat de concurrentie doet, voor hem al klaar zijn.”