Tilburg – Bij de nieuwste datingapp heb je niks aan een knap koppie. De inhoud van je koelkast zal al het werk moeten doen. Volgens Samsung, de bedenker van Refrigerdating, gaat de liefde dus toch echt door de maag.

Het concept is heel simpel: je uploadt een foto van de binnenkant van je koelkast en wacht tot iemand jouw voedsel sexy genoeg vindt om je naar rechts te swipen. Hoewel minder fotogenieke mensen nu misschien hoop hebben om toch een date te vinden, ziet datingcoach Daan de Ram de nieuwe app niet echt zitten.

Inschatten
“Datingapps zijn hot”, legt de flirtexpert uit. “Waar het vroeger iets was om je voor te schamen is het nu niet meer vreemd om te zeggen dat je je vriendin via Tinder hebt ontmoet. Bedrijven spelen hier slim op in. Je kunt echter geen redelijke inschatting van iemand maken aan de hand van de inhoud van zijn koelkast. Aan iemands uiterlijk kun je vaak in ieder geval nog zien of diegene sportief of een beetje intelligent is.”

Vegans
Toch denkt De Ram dat er wel een publiek is voor de app. “Misschien werkt refrigerdating wel voor mensen met een heel erg nichedieet. Voor bijvoorbeeld vegans en mensen die alleen biologisch eten en hier een groot deel van hun leven aan wijden. Al zouden die waarschijnlijk beter een echte vegan of biologische datingapp kunnen beginnen.”

Afgehakte hand
Ondanks dat De Ram zelf geen vegan is, zou je hem best eens op de datingapp kunnen vinden. “Ik zou er een hele leuke avond mee hebben. De koelkast zou ik volstoppen met aubergines of een neppe afgehakte hand uit de feestwinkel. Er moeten dan alleen wel genoeg andere mensen op de app zitten. En dat betwijfel ik.”