Vanaf 1 april zijn er twintig olifanten te zien op het Pieter Vreedeplein in Tilburg. The Elephant Parade reist heel de wereld rond om de bedreigde diersoort aan het licht te brengen.

April is de maand die in het teken staat van de olifant. Twintig kleurrijke Aziatische baby-olifantjes zullen de show stelen in Tilburg. “Het zijn olifanten die, als het ware, rondreizen. Momenteel staan ze nog in Delft, maar ze komen over een paar dagen naar Tilburg en gaan daarna naar Zoetermeer”, zegt Backoffice-medewerker Isabelle Hooijmaijers.

The Elephant Parade

The Elephant Parade is een commercieel bedrijf dat geld geeft aan het goede doel. “Wij doneren minimaal 50.000 euro aan Elephant Family, een organisatie die allerlei projecten voor olifanten uitvoert. Daarnaast doneren zij de andere helft aan Friends of the Asian Elephant.”

Friends of the Asian Elephant is het ziekenhuis waar olifant Mosha verblijft. Mosha verloor haar voorpoot doordat ze op een landmijn was gaan staan. The Elephant Parade is geïnspireerd door Mosha. “Omdat een olifant ook blijft groeien, moest zij iedere keer een nieuwe prothese en daar is heel veel geld voor nodig. Daar wordt het geld voor gebruikt.”

Doel

Het doel van deze parade is om de olifant weer onder de aandacht van mensen te brengen. “Als ze in Tilbrug staan, weet ik zeker dat de olifanten worden gezien, bekeken en erover gesproken wordt.”