Van 31 maart tot 6 april is het De Week van de Autist. Hierbij wordt er door verschillende scholen en organisaties stilgestaan bij de stoornis. Bij de ene organisatie meer dan bij de ander. 

“Bij ons is De Week van de Autist niet zo speciaal”, vertelt Stichting Groei. “Het is 365 dagen per jaar autismeweek. We proberen het hele jaar het besef bij mensen te creëren.” De organisatie zet zich in voor kinderen met autisme. De cliënten van de stichting staan niet echt bij de speciale week stil.

Helder
Bij het Helder College in Eindhoven zitten veel leerlingen met autisme. Teamleider Ad Versmissen: “Wij staan als school stil bij de Autismeweek. In het schoolgebouw hangt een aantal flyers en posters. De leerlingenraad heeft enkele activiteiten georganiseerd en wijzelf nemen deel aan het congres ‘Autisme, laten we wel wezen’.” De reactie van de leerlingen is volgens Versmissen wisselend. “Sommigen zijn heel enthousiast om deel te nemen aan die activiteiten of deze te organiseren, maar anderen willen er niets of weinig van weten.”

Autisme Werkt!
De Week van de Autist wordt georganiseerd door de NVA (de Nederlandse vereniging voor Autisme). Het thema van 2019 is ‘Autisme Werkt!’. In Nederland hebben ongeveer 200.000 mensen de stoornis. 2 april is ook door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Autisten Dag.