Dat FC Den Bosch een roerig seizoen beleeft, is een understatement. De club zag heil in de overname van de club door Kakhi Jordania. De sportieve successen die volgden zorgden voor een positieve flow bij de Bosschenaren. Mensen met een hart voor de club zagen met het geld van Kakhi Jordania de glorietijden aanbreken, maar hoe glorierijk is dit seizoen nog nu de overname voorlopig van de baan is?

Het sportieve gedeelte is dit seizoen eigenlijk in zijn geheel een hoogtepunt, volgens clubman Edwin Smolders. “De club stond structureel in het rechterrijtje, daar zijn we dit seizoen nagenoeg niet geweest. Ik heb dit seizoen een vol stadion gezien en we hebben een huldiging gehad na de tweede periode.” FC Den Bosch won begin januari de tweede periode. “De periodetitel was de bekroning voor die reeks goede wedstrijden. Het absolute hoogtepunt van dit jaar.”

Kind van de club

In 1983 ging Smolders voor het eerst naar FC Den Bosch, met zijn vader. Sindsdien is Den Bosch een rode draad in zijn leven, of zoals hij het zelf noemt: een blauw-witte draad. “Ik ben opgegroeid met deze club. Mijn vader beheerde vroeger het spelershome. Ik kwam er dus al als klein manneke. Sindsdien ben ik eigenlijk altijd blijven hangen.”

Van wedstrijdsecretaris tot jeugdtrainer, Smolders had tal van functies bij de club. Na de thuiswedstrijd tegen Sparta leidt hij voor de 250e keer de persconferentie. “Ik voel me hier thuis, ik kan mezelf met iedereen in het stadion identificeren. Van de eretribune tot aan de M-side. Het is gewoon een echte volksclub.”

Oud-speler Berry Powel vertelt over zijn tijd bij FC Den Bosch:

De koffiejuffrouw deelt die mening. Jean van Rossum is net als Smolders al jarenlang in tal van functies betrokken bij de club. “Den Bosch is in 1967 opgericht en ik word dit jaar 70, ik ben er dus al van het begin af aan.”

Van Rossum heeft met de club al veel meegemaakt. Het slechte nieuws over de overname die niet is goedgekeurd, zorgen niet meer voor slapeloze nachten. “Ik lig er niet meer wakker van hoor, het maakt me wel een beetje boos dat het allemaal zo lang duurt.” Misschien zijn het de levensjaren die het verschil maken tussen de reactie van Van Rossum en Smolders.

Emoties

Laatstgenoemde stond afgelopen zaterdag aan de lijn bij zijn dochter toen hij het slechte nieuws hoorde. “Dan probeer je je emoties onder controle te houden. Je bent boos en verdrietig tegelijk, maar je houdt je in. Later op de dag hebben de tranen wel gevloeid.”

Dat het goed gaat komen, daar zijn beiden het over eens. “Ik heb alle vertrouwen in het beroep dat de club heeft ingediend.” Of de positiviteit van Smolders terecht is moet nog blijken.

Bekijk de ups en downs van FC Den Bosch van dit seizoen in de onderstaande tool: