De geschorste docent van Universiteit Utrecht mag terugkeren. De universiteit had de man op non-actief gesteld nadat hij onder een Facebookpost over Forum voor Democratie ‘Volkert, waar ben je?’ had geschreven.

Voorwaardelijk
In een verklaring op de website van de universiteit staat dat de docent de komende twee jaar niet nog eens in de fout mag gaan. Doet hij dat wel, dan wordt hij ontslagen.

Onacceptabel
De universiteit laat weten dat zij de opmerking van de docent “verwerpelijk” en “onacceptabel”. Volgens Universiteit Utrecht had hij kunnen weten dat zijn opmerking als bedreiging gelezen kan worden. Ook ziet ze het als zeer kwetsend en schadelijk voor de universiteit.”

Volgens RTL Nieuws heeft de docent zijn Facebookpagina verwijderd als gevolg van “expliciete doodsbedreigingen” aan zijn adres.

Volkert van der G.
De opmerking ‘Volkert, waar ben je?’ was een verwijzing naar Volkert van der G., die in 2003 de politicus Pim Fortuyn doodschoot. De reactie maakte bij de nabestaanden van Fortuyn wat los. Zij deden hun beklag bij het universiteitsbestuur. Het Openbaar Ministerie heeft tot nu toe geen vervolging ingesteld en lijkt dit ook niet van plan, meldt RTL Nieuws.