In 354 gemeenten mag de snorfiets nog op het fietspad. In Amsterdam niet meer. Amsterdam is de eerste gemeente van Nederland die de snorfiets naar de weg verwijst. De kans dat andere gemeenten volgen ligt op de loer.

Dat andere gemeenten onze hoofdstad gaan volgen is gezien de cijfers niet onlogisch. In Den Haag hebben namelijk 60 op de 1000 mensen een snorfiets. In Amsterdam is dat 45 op de 1000. De gemeente verwacht dat de doorstroming en de verkeersveiligheid na het fietspadverbod toenemen.

Loading...

Loading…

Den Haag

In Den Haag rijdt de snorfiets nog altijd tussen de fietsers, maar voor hoe lang nog? Het onderzoek naar eenzelfde methode als in Amsterdam is al gestart. “Amsterdam is er heel lang mee bezig, wij zijn er pas net mee begonnen”, zegt Nicolette Stoel woordvoerster van de gemeente Den Haag. “Het onderzoek moet voor de zomer klaar zijn, daarna gaan we beslissen of we het gaan toepassen of dat we er een proef mee gaan doen. We zijn er als gemeente zeker mee bezig.”

Evenals in Den Haag loopt er ook in Utrecht een onderzoek. “We zijn in overleg met belangenorganisaties zoals de politie en de brandweer”, zegt Matthijs Keuning, woordvoerder van de gemeente Utrecht. Busvervoerder Q-buzz wordt hierin ook gehoord. De kans bestaat dat aanrijtijden van de busvervoerder niet overal worden gehaald, als de snorfiets op de rijbaan komt. “We verwachten dat het onderzoek eind 2019 is afgerond. Vanaf dan kunnen we kijken op welke plekken we het wel en niet kunnen toepassen.”