Een Engelse clash in de kwartfinale van de Champions League: Tottenham Hotspur tegen Manchester City. De nummer 4 van de Premier League neemt het op tegen de huidige nummer 2 van de ranglijst. Een voorbeschouwing over de titanenstrijd.

“Deze eerste wedstrijd zal niet tot het alleruiterste gaan”, vertelt Tom van Hulsen, sportjournalist bij Trouw. “Het zal geen grote uitslag zoals 5-0 gaan worden.” Zelf voorspelt Van Hulsen dat de Britse giganten met een 1-1 van het veld stappen. “City is de beste ploeg van Engeland. De ploeg heeft een bank waar je u tegen zegt en dan speelt City ook nog eens met een enorm hoog tempo. Ze zijn de favoriet, maar ze laten ook soms steken vallen.”

Volgens de sportjournalist ligt de prioriteit van The Citizens bij de overwinning van de Champions League. “Ze hebben de landstitel al gewonnen. Dus dit toernooi staat hoger op het prioriteitenlijstje van Pep Guardiola.” Daarnaast zijn de Britse aanvallers Raheem Sterling en Harry Kane die het voor hun club moeten gaan waarmaken, vertelt Van Hulsen tot slot.

Slachtpartij
Tottenham schakelde in de 1/8e finales van het toernooi nog Borussia Dortmund uit (3-0 en 0-1 winst) en behaalde daarmee de felbegeerde kwartfinaleplek. City schakelde op hen beurt Schalke 04 uit. De 2-3 gewonnen uitwedstrijd ging nog stroef voor de ploeg van Guardiola, maar in Engeland werden de Duitsers van het kastje naar de muur gespeeld; een zeer overtuigende 7-0 winst.

Eerder dit seizoen kwam City nog op bezoek bij Tottenham op het belabberde heilige gras van Wembley. Tijdens die wedstrijd scoorde Riyad Mahrez de 0-1, wat ook gelijk de uitslag van de Premier League-wedstrijd was.

Vermoedelijke opstellingen:
Tottenham Hotspur: Lloris; Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Son, Winks, Sissoko, Alli, Eriksen; Kane
Manchester City: Ederson; Danilo, Laporte, Mendy, Otamendi; Gündogan, De Bruyne, Fernandinho; Sterling, B. Silva, G. Jesus