Het blindenvoetbal in Nederland ligt al een tijdje stil. Niemand beoefent de sport meer en er bestaat geen enkel team in Nederland. Maar daar lijkt verandering in te komen.

Sinds kort biedt Ajax Only Friends, de sportclub voor kinderen en jongeren met een beperking, een aantal proeftrainingen aan. Thomas Res, stagiaire bij Gehandicaptensport Nederland heeft het blindenvoetbal opgepakt en hoopt dat een eerste team snel gestart kan worden.

De organisatie heeft al wel een aantal pogingen gedaan , maar deze keer wordt het serieus opgepakt. Zo wil Only Friends het blindenvoetbal als sport gaan aanbieden en kunnen de sporters op deze manier direct voor Ajax voetballen.

Botsingen
Een potje blindenvoetbal is net wat anders dat het reguliere voetbal. Zo wordt er met vier spelers en een keeper gespeeld. De vier spelers zijn slechtziend en krijgen allemaal een geblindeerde bril op , zodat de kansen gelijk blijven. De keeper ziet wel en kan zo ook het team aanwijzingen geven . In de bal zit een belletje en om botsingen te voorkomen moeten de tegenstanders verplicht ‘voj’ roepen als ze in de buurt van de bal komen. Wil je een keer komen kijken naar een wedstrijd? Dan moet je wel stil zijn, anders leidt je de spelers af!