Door: Marit Koopmanschap & Ankie Nederlof

Een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland lijdt aan een chronische aandoening. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Verwey-Jonker Instituut.

Dit is de eerste nauwkeurige vaststelling van het aantal kinderen en jongeren dat een chronische aandoening heeft. Er werd altijd gedacht dat er 700.000 kinderen en jongeren een aandoeningen hebben, maar dit aantal blijkt dus vele malen hoger.

Loading...

Loading…

“Tot nu toe waren er altijd alleen maar schattingen. Wat nu uit het onderzoek is gekomen, is dat één op de vier jongeren in Nederland een chronische aandoening heeft”, vertelt onderzoeker Lineke van Hal tegen de NOS.

Leven met pijn
Chronische aandoeningen zijn er in allerlei vormen. In het video-item vertellen Lizenka van Essen en Nurry Westerlaken over hun chronische aandoeningen.