Tilburg – Om net als Niels Koolen tweede te worden op het Europees kampioenschap karten, moet je veel trainen. Trainen kost tijd en geld, maar hoeveel duiten moet je uitgeven om een beetje goed te kunnen worden in deze stoere sport?

Menig Nederlander heeft weleens een middagje gekart. Veertig euro is namelijk nog best betaalbaar. Het scheuren in zo’n snelheidsduivel kan echter ook als sport worden beoefend. Hoewel elke woensdagavond een adrenalinekick vast erg ontstressend werkt, is het voor arme studenten waarschijnlijk een duur grapje.

Tekst gaat verder onder de tool

Loading...

Loading…

Topmodel
Met alleen een kart ben je er dus nog niet. Een pitkar en gereedschap zijn nodig om aan je kart te kunnen sleutelen. Bovendien zijn de baan en de brandstof ook niet gratis. Gelukkig biedt de keuze voor de kart nog ruimte om zelf het budget te bepalen. De simpelste kost zo’n 1900 euro. Wil je een topmodel schakelkart met alles erop en eraan, dan moet je toch al gauw 12.500 euro neerleggen. Als je op dat niveau wil sporten, is voetbal dus een stuk goedkoper.

Rijke mensen
Jeffrey van den Biggelaar, manager bij Kombikart Racing Parts, meent juist dat karten niet alleen voor rijke mensen is: ‘Dit wordt veelal gedacht, maar een kart is er al vanaf 1900 euro. Dus eigenlijk is de aanschaf het duurst. Als je het puur als hobby doet en zelf sleutelt vallen de kosten mee. Je kunt het zo duur maken als je zelf wil.