Met vrienden een drankje doen, lekker eten en een balletje gooien. De derde Jeu de Boules-bar is in Groningen geopend. Hiermee lijkt de sport steeds meer een uitje te worden.

Peter Torenbosch is één van de oprichters van BOEL, de Jeu de Boules-bar in Groningen. Met deze nieuwe bar willen ze meer bieden dan alleen het spel. Torenbosch: “Bedrijfsuitjes, daar mikken we heel erg op. We proberen een nieuwe activiteit te zijn.” Deze nieuwe bar heeft het erg gericht op de horeca. “Je kan niet een lekker hapje eten bij een bowlingbaan of escaperoom. De horeca is altijd ondergeschikt in dat soort concepten. Al s Jeu de Boules niet leuk meer is, moeten ze ook terug kunnen komen.”

Imagoschade

Jeu de Boules wordt in deze nieuwe concepten een activiteit in plaats van een sport. Sjoerd Pieterse voorzitter van de Nederlandse Jeu de Boules Bond, reageert hierop: “ Het wordt alleen lastig als de bar het enige beeld is wat mensen hebben van Jeu de Boules. Het is namelijk wel een serieuze sport die op wereldniveau wordt beoefend. De combinatie sport en bar ligt ook niet voor de hand. Alcohol en sport gaat in het algemeen niet goed samen. Daar stellen wij als bond ook duidelijke regels voor op.”

Hip

Pieterse ziet ook wel de voordelen van de bars: “Elke stap die het spel en de sport in de belangstelling zet is wat ons betreft een prima stap . De bar presenteert Jeu de Boules als iets hips. Het is ook een serieuze sport en ik denk dat dat heel goed naast elkaar kan bestaan. ”