Op dit moment is de prijs voor de aanschaf van elektrische auto’s nog erg hoog. Weinig jongeren rijden hierdoor elektrisch. Ze hebben wel animo voor elektrisch rijden, maar wanneer gaat het gebeuren?

Mountox is een online platform voor vrijwel alles wat met elektrische auto’s te maken heeft.  Maar hoe kijken jongeren tegen de ‘stekkers’ aan? Maurice van der Ende, mede-oprichter, kan hier meer over vertellen. ‘’Personen tussen de 24 en 35 jaar oud zijn ongeveer 25% van onze bezoekers. Tussen de 18 en 24 jaar oud is het bezoekersaantal 4.5%. We zien dat jongeren merken dat elektriciteit op vrijwel alle fronten beter is dan een gewone auto. Je hebt bijna geen onderhoud, een tank kost vier euro en het is goed voor het milieu.’’

Goedkoper
Op het moment zijn elektrische voertuigen in aanschaf hoger dan benzine-auto’s. Gelukkig zullen deze prijzen binnen afzienbare tijd dalen. Maurice: ‘’Als je er daadwerkelijk mee rijdt is het veel goedkoper. Dat kan je in onze besparingscalculator zien, hier kan je zien wanneer je de aankoopprijs eruit hebt gehaald. Die aankoopprijs zakt ook elk jaar. De auto’s zijn duur door de batterij, die kost veel geld. De afgelopen drie jaar is de prijs van een batterij tien keer goedkoper geworden. Dit komt door de vraag ernaar: hoe meer batterijen, hoe goedkoper. Ik verwacht dat je in 2020 elektrische auto’s hebt die qua prijs vergelijkbaar zijn met een benzineauto.’’

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Van der Ende denkt dat er nog iets anders gaat gebeuren dan alleen de prijzen die omlaaggaan. ‘’Ik verwacht dat over vijf jaar autonoom rijden heel populair is. De generatie die nu 12 is, zal misschien niet eens een auto aanschaffen. Die kunnen via een app door een autonoom rijdende auto opgehaald worden. Ik denk echt dat het die kant op gaat. En voor de jongeren die nu op zoek zijn naar een elektrische auto: ik ga er vanuit dat dat in 2020 al realistisch is. Het gaat hard’’, besluit Maurice van der Ende.