De korfbalstad van Europa, Papendrecht, maakt zich op voor een feestje. De Papendrechtse Korfbalclub PKC, speelt aanstaande zaterdag de Korfbal League-finale in de Amsterdamse Ziggodome. Om er met de winst vandoor te gaan moeten ze rivaal Fortuna Delft verslaan. Dat is een uitdaging, want vorig jaar verloor PKC van Fortuna in de play-offs. Wij spraken één van de spelers, Olav van Wijngaarden. Hij speelt al ruim tien jaar bij de Papendrechtse Club en sinds tweeëneenhalf jaar bij Grote Oranje.

Nabeschouwing wedstrijd PKC – Fortuna
Ondanks dat PKC van tevoren als grote favoriet gezien werd, ging Fortuna er afgelopen zaterdag met de winst vandoor in de Ziggo Dome. De Delftse ‘underdog’ had zijn strategie goed uitgedacht en was het Papendrechtse PKC te slim af. Ze wonnen met 19-21. 

De wedstrijd
PKC is een snelle, aanvallende club en scoort veel. Omdat de Papendrechtse club bekend staat om het hoge aantal doelpunten, wil Fortuna de aanvallen vertragen. Wat betekent dat ze, in de 25 seconden dat ze mogen scoren, dit zo laat mogelijk doen. PKC is vliegensvlug maar heeft met deze strategie van Fortuna minder tijd om te scoren. Deze aanpak is een succes, tijdens de rust staat het gelijk. 

Van Wijngaarden is niet tevreden over de eerste helft, zo zegt hij, tijdens de rust, tegen NOS-verslaggever Jeroen Stomphorst. “We staan voor, maar het gat had groter moeten zijn. Fortuna gaat zijn aanvallen vertragen en wij moeten daar beter mee om gaan.” 

Fortuna speelde een aanvallende tweede helft en staat vlak voor het eindsignaal op voorsprong. Favoriet PKC heeft nu heel veel haast, om het ‘de underdog’ lastig te maken. Als Fortuna in de laatste minuut nog een goal maakt, is de winst definitief binnen voor de Delftenaren. 

Afterparty
Ondanks dat de Papendrechtenaren er niet met de winst vandoor gingen, werd er tot in de vroege ochtend, gefeest, gedronken en gezongen. Megan Tamerus, zelf speelster bij de club, vertelt dat het heel bijzonder was. “Dat PKC na drie jaar weer in de finale stond, is een prestatie op zich. Het is mooi om te zien dat iedereen er voor elkaar is en we feestend het seizoen kunnen afsluiten.” 

Loading...

Loading…