Journalist Max van Weezel is donderdagochtend op 67-jarige leeftijd overleden. Dat liet zijn vrouw aan de NOS weten.

Eind december bracht Van Weezel naar buiten dat hij nog maar enkele maanden voor zich had. Begin vorig jaar werd er alvleesklierkanker bij hem geconstateerd.

Van Weezel was decennialang actief als parlementair journalist. Hij volgde meer dan veertig jaar het nieuws op en rondom het Binnenhof. Naar eigen zeggen was hij verslaafd aan de Haagse politiek.

Loopbaan

Zijn journalistieke carrière ging in 1976 van start bij Vrij Nederland, waar hij aanvankelijk een roddelrubriek verzorgde. Zijn interne loopbaan bestond later uit politiek redacteur, adjunct-hoofdredacteur en politiek commentator bij het weekblad.

Tekst gaat hieronder verder

Verder presenteerde Van Weezel verschillende radioprogramma’s, waaronder Spijkers met Koppen, Argos en Met het Oog op Morgen, waarin hij op 16 maart jl. voor het laatst te horen was. Tot recent maakte hij met Joost Vullings de wekelijkse podcast De stemming van Vullings en Weezel.

Prijzen

Max van Weezel won tweemaal de Anne Vondelingprijs voor het helder vormgeven van politiek nieuws. Vorige maand kreeg hij de Frans Banninck Cocqpenning uitgereikt uit handen van burgemeester Halsema van Amsterdam voor zijn “uitzonderlijke bijdrage aan de Amsterdamse en Nederlandse politieke journalistiek”.