Anoniem praten over eenzaamheid, relaties én ziektes. De Luisterlijn bestaat al 60 jaar en heeft nog niet zoveel bellers gehad als afgelopen jaar. In 2018 belden maar liefst 330.000 mensen, het jaar daarvoor waren het er 285.000 (en het aantal blijft stijgen).

Verspreid over het hele land, op anonieme locaties, zitten dag en nacht vrijwilligers achter de telefoon. Waarom bellen we zo graag anoniem en waar gaan die gesprekken over?

Brigitte Engwegen werkt al acht jaar bij de Luisterlijn als trainer, en bereidt de vrijwilligers voor op ‘heftige’ gesprekken. Een van die vrijwilligers is Angelina, zij luistert al vijf maanden naar anonieme bellers. ‘Het geeft voldoening dat je die mensen echt even rust kan geven.’

De Nieuwsredactie ging op bezoek bij de Luisterlijn, op een anonieme locatie in Breda.