Vandaag konden ouderen bij Sportpark Eindhoven Noord kennismaken met verschillende buitensporten. Vanaf 26 april organiseert Sportief Ontmoeten Ouderen Noord (SPOON) aangepaste sporten zoals knotshockey (stick met knots red.) of midgetgolf.

Voor binnensporten staan de ouderen in de rij, maar buitensporten zijn niet zo in trek. Uiteindelijk zijn er maar drie ouderen die opdagen en enthousiast zijn om mee te doen, maar dit mag de pret niet drukken. De ouderen beginnen samen met begeleider Mirjam van der Horst aan de warming up.

Enthousiaste deelnemers
Deelnemer Edmond De Smed is erg enthousiast over dit initiatief. Door zijn recente hartoperatie mag hij nog niet deelnemen aan de proefles. De Smed heeft in zijn verleden veel gehockeyd en kan daarom niet wachten om deel te nemen aan knotshockey. “Het is natuurlijk wel anders, maar het lijkt me erg leuk om te doen.”

Ook deelnemer Ad is op zijn oude dag nog steeds erg sportief. Vroeger liep hij veel marathons, nu wil hij nog steeds actief blijven. Een paar jaar geleden besloot hij om bij een sportschool te gaan sporten, maar dit bleek niks voor hem.

Ouderen werven
“Ouderen zitten te veel binnen en houden vaak de ramen en deuren dicht. Iedereen heeft natuurlijk voldoende zuurstof nodig. Daarom is het juist goed om buiten te bewegen”, aldus Mirjam. Maar hoe wil de organisatie genoeg senioren enthousiast krijgen om te sporten? “We hebben flyers uitgedeeld en veel informatie verspreid via sociale media.” In de toekomst gaan ze proberen om meer ouderen te benaderen en hen persoonlijk uit te leggen wat zij doen. Ook hopen ze via de andere deelnemers meer mensen te bereiken zodat de sporten wél aangeboden kunnen worden.