Disney-fans opgelet! De Disney streamingdienst, Disney+, gaat de strijd met Netflix aan en komt naar verwachting volgend jaar naar Nederland toe. Al is de vraag of ze de strijd gaan winnen. Deze twee Disney-fans denken van niet.

Er zitten ook wat nadelen aan de nieuwe streamingdienst. Disney-films die nu nog op Netflix staan, gaan daar namelijk van af. En ja, wat ga je dan kiezen: Netflix of Disney+? De 21-jarige studente Iris van der Heijden en de 25-jarige werktuigbouwkundige Job van Bentum weten het wel.

In Disney-films zit volgens Van Bentum meer een moraal ten opzichte van de standaard films. Dat is waarom hij ze ook graag kijkt. Maar van de streamingdiensten is hij niet echt. De fan downloadt namelijk illegaal films op zijn harde schijf. Buiten deze manier van films kijken vindt hij een bezoekje brengen aan de bioscoop een hele ervaring. “Als een film het waard is om daar geld aan uit te geven, dan ga ik gewoon naar de bioscoop,” aldus Van Bentum.

Disney+ wordt volgens veel nieuwsmedia de grote concurrent van Netflix. De 21-jarige Iris maakt momenteel gebruik van Netflix, maar de komst van Disney+ gaat daar volgens haar ook niets aan veranderen: “De meeste films van Disney die ik leuk vind, heb ik zelf. Daarnaast zou ik Netflix sowieso niet opgeven. Netflix is al best wel duur. Disney+ is inderdaad minder duur, maar die prijs komt er ook nog bij. Dan wordt het echt te prijzig.”