Dit jaar vindt de tiende editie van Record Store Day plaats. Deze dag staat in het teken van de lokale platenzaak en zijn lp’s. Ook Velvet Music Breda doet mee aan de themadag die oorspronkelijk overwaaide vanuit Amerika. 

Niet alleen Velvet Music Breda doet mee: bijna honderd platenzaken verspreid over heel Nederland zetten hun zaak in het zonnetje. Er worden duizenden bezoekers verwacht. De platenzaken zorgen dan ook voor vermaak en vertier: verschillende artiesten zullen optreden en hier en daar kun je terecht voor een hapje of drankje. Op de dag zelf zullen ook speciale releases uitkomen, die ook alleen op de dag zelf verkrijgbaar zijn.

Arend van Maaren van Velvet Music in Breda maakt zijn zaak klaar voor de naar verwachting drukke dag. Onder andere de band Rondé zal in zijn zaak komen optreden. Daarnaast heeft hij een paar exclusieve platen besteld waar hij rijen dik voor verwacht. Hij vertelt hieronder over wat deze dag zal gaan brengen.