De voorzitter van ijshockeyclub Tilburg Trappers, Ron van Gestel, stopt aan het eind van het seizoen. Hij wil afsluiten met een grote knaller: een ijshockeywedstrijd in het Koning Willem II Stadion. Er is alleen één groot struikelblok.

“Het staat nog in de kinderschoenen”, vertelt Sven Brok, algemeen manager bij Tilburg Trappers. “Er zijn daarom nog veel vragen: hoe kunnen we het vormgeven, is het allemaal haalbaar en hoe kunnen we het geld terugverdienen.” De gesprekken met Willem II verlopen goed. Een probleem: het gaat honderdduizend euro kosten.

De kosten
Brok legt uit waar het geld naar toe moet gaan. “De ijsbaan met de boarding is onze grootste kostenpost. Daarnaast komen ook nog de standaard kosten kijken: beveiliging, logistiek, licht, geluid, entertainment et cetera.” Volgens Van Gestel is de praktische oplossing om de wedstrijd in het GelreDome te houden. De manager snapt het wel. “Je kunt in het GelreDome de grasmat uitrollen. Op het beton, dat onder de grasmat ligt, valt namelijk veel makkelijker een ijsbaan te bouwen.”

Als de wedstrijd in het Tilburgse stadion wordt gespeeld, moet de grasmat opnieuw worden aangelegd. Dat zorgt ervoor dat de kostenpost flink stijgt. “We kunnen dit gewoon niet in ons eentje. We hebben Willem II, sponsoren en Bonheur Horeca (de horecaverzorger van de voetbalclub, red.) allemaal nodig”, gaat de algemeen manager verder. Gelukkig zijn veel partijen enthousiast over het idee.

Tilburg
“Iedereen in de club vindt dat dit een Tilburgs evenement moet worden. Onze voorzitter Ron van Gestel is ook een echte ras-Tilburger. Hij zou het ook zo willen”, sluit Brok af.