De elfde editie van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen zit er weer op. De deelnemers liepen 42,2 kilometer van Terneuzen naar Hulst. Bekijk hieronder een fotoreportage van de marathon door de ogen van deelnemende verpleegkundestudent Martijn d’Hooghe (20), uit Hulst.

De student nam samen met een vriend deel aan de estafettemarathon onder de naam ‘Picobello BV’. Deze naam is geïnspireerd door een Dumpert video over loodgietersbedrijf Picobello BV, wiens werk alles behalve picobello is. “Een jaar geleden kwam een vriend van mij er al mee, maar toen waren we te laat met inschrijven”, vertelt Martijn. “Ik dacht, laten we beginnen met een halve marathon, dat is al lastig genoeg.”

De student wilde drie keer per week hardlopen om zich voor te bereiden, maar zijn stage stak daar een stokje voor. “Ik moest elke dag 25 kilometer fietsen om op m’n stageplek te komen en op stage zelf was ik acht uur aan een stuk rond aan het lopen. Dus uiteindelijk waren dát en het spelen van twee voetbalwedstrijden ieder weekend mijn training.”

Tekst gaat onder de foto’s verder

De student wil volgend jaar weer mee doen, maar wel met een betere voorbereiding. “Ik wil volgend jaar een hele lopen, maar dan ga ik wel beter trainen en ook wat meer op mijn voeding letten”, concludeert hij.