Het aantal kolfruimtes in Nederland is te laag. Alle bedrijven zijn wettelijk verplicht om te beschikken over een ruimte waar borstvoeding kan worden gekolfd. Toch hebben moeders nog steeds het probleem dat zij op ongeschikte plekken moeten kolven.

Het jaarlijkse filmfestival in Cannes dat 12 mei van start gaat, wil dit probleem wereldwijd aan het licht brengen. Daarom hebben zij bekend gemaakt dat er dit jaar meerdere kolfruimtes aanwezig zullen zijn op het festival.

Tristan Kans

Fotojournalist Floor Fortunati is al langer bezig met het onderwerp. Zij kreeg zelf ook te maken met het absurd lage aantal kolfruimtes in haar buurt en maakte hier een fotoserie over. In de enige kolfruimte in Delft geeft ze haar mening over de situatie in Nederland en de aandacht die het filmfestival eraan schenkt.