Vanavond speelt Ajax de tweede wedstrijd van de kwartfinale in de Champions League tegen Juventus. Naast De Jong en De Ligt zijn ook Toto en Unibet bekende namen. “Geld inzetten op wedstrijd maakt een wedstrijd zoveel spannender.”

Tom Verheul, zelf fanatiek Ajax-supporter, deed dit tot oktober vorig jaar geregeld.  “Ik gokte eigenlijk wanneer ik eraan dacht en er dus zin in had. Oktober vorig jaar besloot ik weer eens in te zetten op een paar wedstrijden. Ik deed niks geks eigenlijk, niks wat ik normaal anders deed. Ik zocht een wedstrijd of zeven uit en selecteerde de grootste kansmakers.”

Inzet uitkeren
Door wedstrijden te combineren krijg je een hogere quotering. In het geval van Tom: zijn quotering kwam uit op 302,2. Dit betekent dat je dus 302,2 keer je inzet uitgekeerd kan krijgen, mocht je op de goede clubs hebben ingezet. “Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik de uitslagen van de wedstrijden checkte. Ik had alles goed. Met de 4 euro die ik had ingezet, de laatste 4 euro die ik nog had, had ik €1208,61 gewonnen.”

Geen strategie
Sinds die ene dag heeft Tom niks meer ingezet. “Ik heb het geld meteen op mijn bank gezet en heb sindsdien eigenlijk nergens meer op gegokt. Geen idee waarom eigenlijk.” Tips geven voor vanavond gaat dan ook lastig. “Ik heb ook geen strategie eigenlijk. Ik keek naar een paar wedstrijden en als er een mooi bedrag uitkomt, dan zet ik ‘m. Ik koos er meestal 7 uit waarvan ik dacht dat die wel zouden gaan winnen.” Of het gokken voor vanavond weer gaat kriebelen, durft hij nog niet te zeggen.