Even snel dat appje beantwoorden van je beste vriend tijdens het fietsen. Ben jij er ook schuldig aan? Met een Play Attention wil de gemeente Tilburg jongeren bewust maken van de gevolgen.

Bij het oversteken van de Noordhoekring naar de Boomstraat ziet het verkeerslicht er sinds vorige week iets anders uit. Wanneer de fietser staat te wachten op groen licht is de playlist van Tommy-Boy Kulkens te horen. Op het display van de Play Attention is het verhaal van de 13-jarige jongen te lezen. Hij werd geschept door een auto tijdens het gebruik van zijn smartphone.

Bewustwording
“Door middel van dit verkeerslicht proberen we de ogen te openen van jongeren”, zegt bestuurswoordvoerder Tom Daelman. Tilburg is de zevende gemeente in Nederland met een Play Attention. De gemeente streeft ernaar om het aantal verkeersdoden naar nul te brengen. Het initiatief van de Play Attention komt vanuit de vader van Tommy-Boy.

Jongeren bereiken
Volgens Daelman worden meer Play Attention-stoplichten niet uitgesloten. “Wellicht wordt het verkeerslicht nog verplaatst naar andere punten in de stad. Zo kunnen er veel mensen worden bereikt.” De oversteek die nu is gekozen, moet een groot deel van de doelgroep aanspreken. Het kruispunt ligt naast middelbare school Odulphuslyceum en studenten van de Universiteit en diverse hbo-scholen komen er ook dagelijks langs.