Het is bijna Pasen en dus is het tijd voor verschillende passieconcerten. Naast de ouderwetse Matthäus Passion of Johannes Passion is er ook een moderne versie: The Passion. Hierbij wordt het eeuwenoude verhaal met Nederlandstalige popsongs in een nieuw jasje gestoken.

Voor de negende editie is de organisatie dit jaar uitgeweken naar Dordrecht. Eigenlijk zou het paasverhaal al in 2014 worden opgevoerd in deze stad, maar toen werd er vanwege de ligging op het laatste moment uitgeweken naar Groningen. De edities ervoor werd The Passion namelijk al vaker in de Randstad opgevoerd, daarom koos de organisatie voor een andere regio.

De geschiedenis van Dordrecht gaf voor dit jaar de doorslag om het evenement naar de historische stad te halen. Hier werd namelijk 400 jaar geleden de opdracht gegeven voor de eerste officiële Nederlandse Bijbelvertaling: De Statenbijbel.

Thema
Het thema is ‘Je bent niet alleen’. “In een tijd dat steeds meer mensen in alle lagen van onze bevolking zich alleen voelen, brengt het verhaal van The Passion een boodschap van hoop, troost en omzien naar elkaar”, aldus de organisatie.

Loading...

Loading…