Ajax strijdt vanavond in de returnwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League tegen de Italiaanse grootmacht Juventus voor een halve finaleplaats. Dat is iets wat de Amsterdammers al 22 jaar niet voor elkaar kregen.

De statistieken zijn niet in het voordeel van het Ajax, dat in de thuiswedstrijd niet verder kwam dan een 1-1 eindstand. Zo speelde het in haar historie slechts 13 keer tegen Juventus. Daarvan won Ajax er 2 en gingen er 6 verloren. 5 Duels eindigden in een gelijkspel. Ajax scoorde in totaal 10 keer, een gemiddelde van 0,77 goals per wedstrijd. Juventus stelde daar 16 doelpunten tegenover, gemiddeld 1,23 per wedstrijd.

Thuis zou Ajax volgens het driepuntensysteem gemiddeld 0,8 punten gehaald hebben en uit 0,4. Er kan dus worden gesteld dat er sprake is van een ‘thuisvoordeel’. In 1996-1997 ging Ajax onderuit met 4-1 in een uitwedstrijd bij Juventus, een record qua tegendoelpunten voor de Amsterdammers in de Champions League.

Opstelling

De opstellingen van beide teams missen een aantal zekerheden. Zo ontbreekt Giorgio Chiellini, de gevreesde vaste kracht in de verdediging van de thuisploeg, vanwege zijn kuitblessure. Verder zal Mario Mandzukic ook geen deel uitmaken van de selectie van coach Massimiliano Allegri. Hij is niet 100% fit. de trainer van het Turijnse team vindt dat hij aan Paulo Dybala en Moise Kean goede plaatsvervangers heeft. Naar alle waarschijnlijkheid zal Dybala de voorkeur hebben. Bij Ajax zal Noussair Mazraoui weer terugkeren na een schorsing. Daarentegen missen ze aan de andere kant Argentijn Nicolás Tagliafico vanwege te veel gele kaarten.

Zie hieronder de vermoedelijke opstellingen:

Loading...

Loading…