Manchester City speelt woensdag tegen Tottenham en de winnaar van dat duel zal Ajax treffen in de halve finale. Om te zien hoe deze teams zo ver zijn gekomen, moeten we naar de statistieken kijken.

Vanaf de groepsfase heeft Ajax tien wedstrijden gespeeld. Manchester City en Tottenham spelen vanavond hun tiende wedstrijd tegen elkaar. Om de drie ploegen met elkaar te kunnen vergelijken, moeten we naar de laatste negen wedstrijden kijken. De resultaten van groepsfase van Ajax worden niet in deze vergelijking meegenomen, aangezien Tottenham en Manchester City deze niet hebben doorlopen.

In de laatste negen wedstrijden scoorde Manchester City veruit de meeste doelpunten. Dit doelsaldo werd vooral flink opgekrikt door de 7-0 overwinning om Schalke en de 6-0 overwinning op Sjachtar. Ajax staat met 17 doelpunten net boven Tottenham, dat 14 keer scoorde.

Het aantal tegengoals ligt dichter bij elkaar. Ajax scoort ook hier gemiddeld.

In de volgende grafiek staat het gemiddelde balbezit berekend over de laatste negen wedstrijden. Het is duidelijk te zien dat Manchester City het meeste balbezit heeft en dat Ajax wederom gemiddeld scoort. Tottenham staat er ook hier het slechtst voor. Volgens de resultaten die de drie clubs tot nu toe in de champions league hebben behaald, heeft Manchester City het best gepresteerd. Ajax scoort op alle flanken gemiddeld en Tottenham het laagst. Afgaande van deze informatie is het voor Ajax gunstiger als Tottenham vanavond wint.