Uit cijfers van de Nederlandse Brouwers Vereniging blijkt dat in 2018 de verkoop van alcoholvrij bier met 30% is gestegen. Een goed moment dus voor lokale brouwers om deze trend te volgen. Zo vindt ook Rob van Meijdenberg, oprichter van brouwerij Kraft Tilburg.


Er komt veel kijken bij het brouwen van 0.0%-biertjes. Zo moet er gekeken worden naar de gistsoort en wordt er andere apparatuur gebruikt. Deze speciale gistsoort zou ervoor moeten zorgen dat er geen of weinig alcohol in het bier zit. “Je moet er een hele andere productiemethode op toepassen”, vertelt Van Meijdenberg. “Dat is ons in deze brouwerij nog niet gelukt.”

Session IPA

Kraft heeft al wel de zogenaamde “Session IPA” klaarstaan. Deze frisse IPA bevat 4% alcohol, waar een normale IPA 6 tot 7% alcohol bevat. Een goede tussenstap naar alcoholvrij bier. “Mensen willen gewoon graag een biertje kunnen doen, zonder dronken te worden”, concludeert Van Meijdenberg “Vandaar dat de voorkeur uitgaat naar bier met minder alcohol.”

Drink je wel eens alcoholvrij bier?