De eerste speeldag van de Euro Hockey Leage (EHL) zit erop. Amsterdam is vanmiddag (donderdag) de tweede Nederlandse ploeg die de strijd zal aangaan om het toernooi te winnen. Volgens oud-hockeyer van Amsterdam Johannes Mooij belooft dit een goede pot te worden.

Na de afgang gisteren van Oranje-Rood, het team dat met 3-2 verloor van het Duitse Uhlenhorst Müllheim, is het nu de beurt aan Amsterdam om een plek in de finale te bemachtigen. Amsterdam zal de wedstrijd spelen tegen de Schotse club Grove Menzieshill. Volgens Mooij is de kans groot dat Amsterdam wint. “Ze spelen heel goed aanvallend hockey. Daarnaast hebben ze veel kwaliteiten, bijvoorbeeld een goede corner en twee goede keepers,” aldus de oud-speler van Amsterdam.

Zwakke punten

Ondanks de kwaliteiten van het team zijn er ook punten waar het team op moet letten om uiteindelijk die plek in de finale te behalen. Zo wijst Mooij naar een mogelijke valkuil tegen Duitse ploegen. “Duitse teams hebben veel snelle aanvallen. Dat zag je gisteren ook in de wedstrijd tegen Oranje-Rood. Dat zijn gevaarlijke dingen waar ze mee moeten oppassen.”

Volgens Mooij wordt het appeltje-eitje. Hij gaat ervan uit dat Amsterdam wint met 6-1. “Het kwaliteitsverschil is volgens mij gewoon heel groot. Ik denk dat er gelijk al een paar goals vallen en dan is het natuurlijk lekker erin komen.” De club gaat vandaag om 17.15 in Eindhoven de strijd aan met de Schotse club.