De belangrijkste golforganisaties van de Verenigde Staten besloten, na zes jaar studie, de golfregels te versimpelen. Het veranderen van de regels gaat niet zo makkelijk als gedacht.

Volgens golfprofessional Theo Reijers zijn regelveranderingen vaak logisch. “Het is altijd belangrijk om te blijven analyseren en regels aan te passen wanneer dat nodig is. We moeten natuurlijk wel meegaan met de tijd waarin we spelen.”

Simpel toch?

Hoewel golf in principe een simpele sport is, is er voor de verandering van de regelgeving een academische studie aan te pas gekomen. “Het is zeker niet makkelijk om regels te veranderen. Er spelen veel belangen mee van verschillende organisaties”, zegt Reijers.

“Denk bijvoorbeeld aan verschillende toernooien die georganiseerd worden door verschillende bonden die over heel de wereld verspreid zijn. Die bonden moeten het over alle veranderingen eens worden en moeten de regels nog doorgevoerd worden.”

Doel

Het doel van de regelverandering is om het golven leuker en spectaculairder te maken. “Het spel kan door de nieuwe regels ook sneller en makkelijker verlopen. Over het algemeen duurt het even tot iedereen de nieuwe regels eigen heeft gemaakt, maar dat hoort erbij”, aldus Reijers.

Ben jij benieuwd welke regels veranderd zijn? Hieronder vind je de vijf belangrijkste nieuwe regels.