De Olympische Spelen in Brazilië zaten vier jaar geleden niet altijd helemaal vol met supporters. Sportmarketeer Chris Woerts denkt niet dat de spelen van 2020 in Japan drukker bezocht worden dan de spelen van 2016.

‘’Dat heeft niks te maken met de prijs van de kaarten. Dat heeft te maken met de sportbeleving en de economische beleving. Toen de Olympische Spelen plaatsvonden in Brazilië, was er sprake van een presidentiële crisis en de economie zat in een minder sterke fase.’’

‘’Tokyo is een van de duurste steden ter wereld. De hotelkamers zijn bijvoorbeeld duur.’’ Woerts denkt dat dit ook een reden is waarom bezoekers niet per se naar deze spelen zullen gaan.

Over drie weken kunnen inwoners van Japan zich melden voor een kaartje, zo’n 70 tot 80 procent is voor hen bestemd. De overige tickets zijn bedoeld voor bezoekers van buiten Japan. De kaartverkoop hiervoor begint op zijn vroegst op 15 juni. De Olympische Spelen zullen komend jaar starten op 24 juli.