Brent de Ruiter (18) behaalde dinsdag goud op het EK bowlen voor de jeugd in Wenen. Hij vertegenwoordigt Nederland in de categorie tot en met 21 jaar. Dat bowlen doet hij zowel solo als in teamverband. Hij geeft zijn terugblik op de wedstrijden van afgelopen week.

Dat bowlen zat er bij Brent al vroeg in. “Ik bowl nu al 9 jaar. Eerst begon ik met voetbal. Er zat een bowlingbaan vlak naast de vereniging en daar ging ik vaak heen. Al snel vond ik bowlen veel leuker”, vertelt hij.Met twee bowlende ouders is het voor hem geen gekke keuze om ook te gaan bowlen.

Goud
In aanloop naar zulke wedstrijden traint hij soms wel vier keer per week. Dat trainen werpt zijn vruchten af. Afgelopen dinsdag behaalde hij samen met zijn teamgenoot Mike Bergmann goud. De medaille van Brent en Mike is niet de enige die gewonnen werd. Zijn teamgenoten gingen er dezelfde dag met een bronzen plak vandoor.

Brent hoopt met veel meer medailles terug naar Nederland te komen, maar niet alles gaat de jonge spelers voor de wind. “ Woensdag en donderdag hebben we nog in teams gespeeld. Ik bowldan met vier anderen. We spelen drie games per wedstrijd. De punten van die drie games worden bij elkaar opgeteld. Helaas verliep dat niet helemaal goed, we zijn achtste geworden.” Hij laat zijn hoofd er niet bij hangen en met goede moed zegt hij: “Morgen zijn de singles, dus ik hoop nog beter te gaan gooien.”
Benieuwd hoe het Nederlands jeugdteam het in Wenen doet? Het EK duurt nog tot aankomende zondag. Volg op de site de huidige standen.

http://nbf.bowlen.nl/Topsport/Evenementen/EYC2019-Wenen.aspx