De gevaren van anabolen of de medische term: anabole steroïden, zijn nog niet bekend bij veel van de gebruikers. Steeds meer jongens van jonge leeftijd willen snel gespierd worden en gebruiken daarom maar dit middeltje. Vele van hen zien niet de gevaren van het goed.

Gisteren waren in het Gelderse Voorthuizen de INBA Dutch Championchips for natural bodybulding. Waar in het bodybuilding meer atleten zich gedwongen voelen om doping te gebruiken om te voldoen aan de groot, groter, grootst verwachting, daar gaat deze bond voor een eerlijke variant. Er is voor deze wedstrijd een screening voordat je mag deelnemen. Je wordt getest op doping en anabole steroïden.

Hieronder een tool met 15 redenen om geen Anabole steroïden te gebruiken:

Loading...

Loading…

Het verpest je hormoonspiegel

Dennis van Bree is vergevorderd krachttrainer bij FittbyJeff in Dongen. Hij zegt ook vaker aan de jeugd van tegenwoordig te zien dat zij anabolen gebruiken. Niet alleen in het bodybuilden, maar dus ook gewoon in de reguliere sportschool. Hier is hij zwaar op tegen. Dat jongens op jonge leeftijd al met anabole steroïden in aanraking komen en geen flauw benul hebben van de gevaren. In de onderstaande video gaat hij verder in over anabolen zowel in de sport als buiten.