Beyoncé verbond zich aan het merk Adidas, ze is niet de enige celebrity die zich koppelt aan een merk. Kanye West en zijn Yeezys zijn ook enorm populair. De sneakerwereld is booming op het moment. Het is tijd om deze wereld bloot te leggen.

Fred Rutgers is een retailwatcher en retailcoach. Hij merkt dat influencers veel invloed hebben op de verkoop van fashion en sneakers. ”Als Kim Kardashian iets aantrekt willen een hele hoop jonge meiden dat ook. Stel dat er een bekend iemand op een bepaald type sneaker loopt, zie je een rush naar de winkels.” Het is meer dan alleen sneakers kopen en dragen. Er zijn tegenwoordig mensen die beleggen in sneakers. Ook influencermarketing wordt steeds belangrijker. Fred: ”Die marketingtechniek is een spelletje, je moet het snappen. Als bedrijf moet jij begrijpen wie geadoreerd wordt door de doelgroep die jouw sneaker wilt kopen. Stel je hebt een hele sexy sneaker en Theo Hiddema loopt daar morgen op, kan je dat type sneaker in één keer vermoorden.”

Sneakerheads
Joeri Beljaars en Wietse Hensema zijn echte sneakerheads. Dit houdt in dat ze veel geld overhebben voor sneakers en veel tijd in het verzamelen ervan steken. Hoe ziet het leven van een sneakerverzamelaar eruit?

Tekst gaat verder onder de video.

Winkels
Patta in Amsterdam en Re-issue in Tilburg zijn sneakerwinkels. Zij verkopen populaire sneakers. Patta is zelfs een samenwerking aangegaan met Nike en die hebben een sneaker uitgebracht. (Zie foto). We spraken medewerkers van beide winkels en zij gaven hun visie op de sneakerwereld.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

De schoen die Patta en Nike hebben ontwikkeld.

De duurste sneakers
Zoals gezegd gaan er grote bedragen rond in de sneakerwereld, maar het kan nóg extremer. In deze tool zie je een top 10 van de meest dure sneakers ooit. Of ze het geld waard zijn? Dat is aan jou.

Tekst gaat verder onder de tool.

Dus, het is een wereld die steeds verder blijft groeien. Er komen meer liefhebbers en de bedragen voor de sneakers worden steeds hoger. ”Als je tien jaar terug had gezegd dat sneakers van 350 euro normaal waren, hadden mensen aan je gevraagd of je dat wel zeker wist. Op dit moment is dat helemaal niet raar meer. De sneakerhype zal niet voor eeuwig zijn, maar het zal voorlopig wel blijven bestaan,” aldus Fred.