Het avontuur is begonnen. Een week lang gaan we in Malaga de populariteit van de sport padel ondervinden. Vandaag gaan we erachter komen hoe de sport precies werkt door zelf de sport te beoefenen.

Verder staan er interviews gepland met professionele spelers en trainers om te kijken hoe zij de sport beleven en gaan we naar de oorsprong van de sport in Marbella. Om erachter te komen hoe de sport werkt, zijn we het gaan proberen bij Padel Picasso.

Tristan: “In het begin vond ik Padel wat onwennig. Er komt veel meer bij kijken dan bij gewoon tennis. Je moet tactisch inzicht hebben en goed gebruik maken van de wanden om het padelveld. Daarnaast zijn de rackets anders dan bij tennis.”

Luuk: “Ik denk dat je Padel niet moet zien als het broertje van tennis, je speelt op een kleiner veld en door de wanden die je mag gebruiken bij het spelen, is het intensiever. Verder moet je met een padelracket veel meer kracht zetten dan bij tennis. Of je alle wanden mag gebruiken bij het spel, dat is nog de vraag. Dat gaan we aan de experts vragen deze week. De rally’s die er bij padel zouden moeten zijn, verwacht ik meer bij het dubbelspel dan bij het enkelspel. Dit komt omdat je bij het enkelspel veel meer moet lopen dan bij het dubbelspel.”