Ook het 6,8 vierkante kilometer lapje grond dat Gibraltar heet moet de Europese Unie (EU) verlaten. De inwoners mochten met het referendum in 2016 ook naar de stembussen om te kiezen of ze bij de EU wilden blijven of niet. De uitslag? Een overweldigende meerderheid van bijna 96 procent van de inwoners van Gibraltar stemde voor remain.

Van de 19.322 inwoners die een stem mochten uitbrengen in het referendum waren er slechts 823 die voor een Brexit kozen. Toch koos in totaal 52 procent van de Britten voor leave, en daarom moet ook Gibraltar uit de EU.

Team leave
Michelle Costa, inwoonster van Gibraltar, is daar juist heel blij mee, zij is voor een Brexit. “We hebben onze identiteit verloren. Kijk wat de Europese Unie ons aandoet.”

In onderstaand audiofragment kun je naar Michelle luisteren, waarin ze uitlegt waarom ze uit de EU wil