Padel is een mix tussen tennis en squash. Een padelbaan is kleiner dan een tennisbaan. Van 1 tennisbaan, kun je soms wel 3 tot 4 padelbanen maken.

Om een padelbaan zitten glazen wanden en metalen hekken. Beiden worden betrokken bij het spel. Een padelbaan kan verschillende ondergronden hebben zoals: kunstgras en gravel. Toen de sport net ontstaan was, werd zelfs op beton gespeeld met muren eromheen.

Padel werd vroeger gespeeld met een variant op de bekende beach tennisracket waar foam tussen werd geschoven om het racket steviger te maken. In de loop van de tijd heeft zich dat ontwikkeld tot het racket waarmee de sport hedendaags gespeeld wordt.

De bal die bij padel wordt gebruikt, verschilt wel degelijk van een tennisbal. Een padelbal is kleiner dan een tennisbal en de luchtdruk van de padelbal is lager. Echter hebben ze hetzelfde gewicht.

Padel wordt dus gespeeld op een kleinere baan en met een ander racket en bal dan bij tennis. Maar hoe wordt de sport gespeeld? Bekijk het in de video hieronder: