Na een week in het prachtige Franse stadje Pau volop getraind te hebben zit de spanning voor de eerste grote wedstrijd van het seizoen er flink in. Nu is het echter tijd om de prioriteiten gedeeltelijk te gaan verleggen. Niet langer ben ik hier alleen voor deelname aan het EK kanoslalom, ook doe ik hier verslag van. Al twee jaar combineer ik deze onbekende, maar geweldige sport met journalistiek, maar nooit eerder kwamen deze twee belangrijke elementen van mijn leven zo samen. Best gek, maar ook heel leuk dat ik de kans krijg om deze twee hobby’s, waarvan er zeker een ooit mijn vak zal worden, praktisch naast elkaar kan beoefenen.

Mijn wedstrijd vindt donderdag plaats en als het dan heel goed gaat mag ik zaterdag nog een keer in de halve finale. Wie weet, maar voor nu lijkt dat nog wat buiten bereik. Op journalistiek vlak ben ik vandaag bezig geweest met een voorbeschouwing op de wedstrijd, die hier in Pau echt een ‘big deal’ is. Mijn eigen voorbeschouwing is toch wel dat het een prachtige wedstrijd gaat worden voor toeschouwers en atleten. Eentje met heerlijk weer, een prachtige omgeving en vooral prachtig water. Als daar dan ook nog even prachtige runs van mezelf bij zouden zitten, zou dat erg op prijs gesteld worden…

Dan even terug naar de kop van deze blog: wat ben ik nou, topsporter of journalist? Als ik heel eerlijk naar mezelf ben, toch vooral een topsporter die deze week zijn best doet om ernaast wat leuke stukken te maken die journalistiek zijn en leuk om te lezen, zien of horen. Is dat dan allebei? Dat mag je zelf invullen, topsporter ben ik in ieder geval.