Bijna gaat het gebeuren. Om 15.22 is morgen mijn time to shine, nu maar hopen dat ik dat net zo goed doe als de zon hier. Vandaag was er de kans om in de training de laatste puntjes op de i te zetten, te checken of het materiaal in orde is en vooral om te rusten. In mijn geval kwam daar nog het afronden van deze voorbeschouwing bij. Ook was er de openingsceremonie.

Die openingsceremonie is altijd een dingetje. Je loopt met een team van, in ons geval, vier atleten en twee coaches in een parade van teams met vlaggen begeleid door schattige kinderen die bordjes dragen met de naam van het land erop. Vervolgens ga je zitten en luister je naar ellenlange speeches die nooit ook maar enige inhoud bevatten en in minstens twee talen vertaald worden en wacht je vooral tot het leuke gedeelte begint. Dat is het optreden. Vaak een laagdrempelige act van een lokale band, turnvereniging, kunstenaar, net wat de organiserende plek te bieden heeft. Waar het lijkt alsof Pau toch best wel een stadje is dat iets te bieden heeft, met elk jaar een grote Grand Prix die veel bekijks trekt, 80.000 inwoners en een van de grootste wildwaterbanen ter wereld, was daar nu toch bar weinig van te merken.

Na de parade waar ik met volle overtuiging – al zeg ik het zelf – de vlag droeg, gingen we zitten en wachten tot de speeches afgelopen waren. Toen dit eindelijk het geval was, was ook de hele ceremonie ineens afgelopen. Zonder leuke toevoeging, zonder grappige act, zonder ook maar iets dat het een relevant onderdeel van het evenement kon maken was de openingsceremonie klaar. Een voordeel: vanaf nu gaat het wel echt beginnen!

Mocht je nu geïntrigeerd zijn geraakt door deze blogs en verhalen over de EK kanoslalom, kijk dan gerust ook even op de livestream van het evenement. Die vind je via https://www.youtube.com/channel/UC_5tOn1iQv4-BAfjR8D-ThA.

Voor de volledige resultaten kun je terecht bij http://siwidata.com/canoelive/?fbclid=IwAR0w-nguchFMkhk2qGDXxmrlVc4QxshDqIDwfI9yZ2_7p7Eb68viD5YRriM#/splash/eca/1191.