De 21-jarige Amalie Hilgertova werd verrassend Europees kampioen bij de K1 dames categorie. Ook Vit Prindis haalde de titel binnen voor Tsjechië, bij de K1 heren.

Bij het EK kanoslalom in het Franse Pau werden vier nieuwe Europese kampioenen gekroond. Geen van de regerende kampioenen wisten hun titels te behouden. De grootste verrassing kwam van de Tsjechische Amalie Hilgertova die haar eerste grote titel pakte door de K1 dames categorie te winnen. “Ik weet echt niet wat er zojuist gebeurd is. Ik was al enorm blij dat ik überhaupt de finale haalde en dat ik daar tot deze run in staat zou zijn had ik niet durven dromen!”, was haar reactie na haar winnende race.

De Europese titel bij de K1 heren ging ook naar Tsjechië. Vit Prindis versloeg in een spannende strijd de Pool Dariusz Popiela. De C1 heren categorie werd gewonnen door de Sloveen Benjamin Savsek. “Dit is een geweldige manier om het seizoen te beginnen, mijn run voelde heerlijk!”, zei Savsek naderhand. De wildwaterbaan in Pau ligt hem duidelijk goed, hij won er ook zijn eerste wereldtitel in 2017.

De Britten waren succesvol in de C1 dames categorie. Die werd met groot overmacht gewonnen door Mallory Franklin, ook de winnares van het zilver was in de K1. Haar landgenoot Kimberley Woods pakte het brons. “Het parcours was echt moeilijk en ik heb altijd moeite met wennen aan deze baan. Gelukkig is me dat wel gelukt en heb ik de titel, dat voelt heel goed!”, gaf Franklin aan.

Tot genot van het grote Franse publiek kenden ook een aantal thuisfavorieten succes. Martin Thomas pakte het zilver bij de C1 heren en Quentin Burgi won brons bij de K1 heren.

De volledige podia zie je hieronder.

Loading...

Loading…