Ronnie Flex en Jiri Taihuttu (JIR11 van ANBU) en sinds deze week ook bekend artiest en influencer Famke Louise hebben allen op jonge leeftijd een spraakmakende tatoeages laten zetten. Deze generatie heeft in een onderzoek van marktonderzoeker IbisWorld bewezen meer tatoeages te hebben dan de generaties die aan ons vooraf gingen.

Dit wordt duidelijker weergeven in de volgende tool:

Esther van den Hoek is een tattoo-artist met een eigen zaak in Tilburg genaamd: Studio Tat. “Ik zie deze verandering sinds een aantal jaar ook bij mijn klanten. Jongeren maken steeds vaker de stap maken om langs te komen. Wanneer ze terugkomen is dat vaak niet voor maar 1 tatoeage.” Zo ziet ze dat jongeren ook vaker voor grotere projecten kiezen dan de gemiddelde bezoeker. “Een sleeve is heel erg normaal voor de jongeren in deze tijd.”

Sleeve

Wie ook een sleeve (hele arm vol tatoeages) heeft, is Tim Grasmeijer (19) uit Dongen. Hij vertelt in het onderstaande audiofragment zijn mening en uitleg over de keuze om op jonge leeftijd tattoos te nemen.

Stijlen

Een andere reden volgens Esther van den Hoek is dat er ontzettend veel stijlen tegenwoordig beschikbaar zijn. “Er zijn tegenwoordig wel meer dan twintig verschillende soorten stijlen waarvan je tattoos kan laten zetten. Van Japanse tattoos tot New School tattoos, je kan het zo gek niet bedenken en het is er tegenwoordig.” Dit speelt volgens Van den Hoek bij jongeren een grote rol om hun creativiteit vast te leggen op hun lichaam. “Het zijn tegenwoordig niet meer de simpele teksten en kleine figuurtjes, maar projecten die soms wel meerdere dagen duren. Dat is meer van deze generatie.

Video

Eigenaar van tattoo shop Oneness, Darko Groenhagens noemt, net zoals Van den Hoek, als belangrijkste reden de verschillende stijlen van tegenwoordig. Hij vertelt in de onderstaande video hier meer over.