Foto door dronepicr – https://www.flickr.com/photos/132646954@N02/48605678101/

FIFA 20 ligt over ruim twee weken al in de schappen. Veel mensen zien de voetbalgame van EA Sports als een leuke vrijetijdsbesteding, maar voor sommige jongeren is het meer dan dat. Voor hen is FIFA meer dan een spelletje en zelfs hun werk. Ze gaan namelijk de strijd aan met de beste spelers van Nederland in de eDivisie.

EA Sports brengt jaarlijks een nieuwe versie van FIFA uit. Eind september komt FIFA 20 uit, waarin bijvoorbeeld de vrije trappen en penalty’s weer net anders zijn dan in FIFA 19. FIFA wordt verbeterd op het grafisch gebied, maar ook de gameplay verandert ieder jaar.

De eDivisie wordt gespeeld in de spelmodus FIFA Ultimate Team, waarbij er spelers van verschillende clubs in één team kunnen worden gestopt. Zo zou je dus kunnen spelen met Mbappé, Messi en Ronaldo, maar je kunt ook iconen uit de voetbalwereld toevoegen aan je team. Enkele voorbeelden zijn Ruud Gullit, Johan Cruijff, Pelé, Maradonna en onze huidige bondscoach Ronald Koeman.

FIFA 20 volgens de esporters

In deze eDivisie spelen achttien esporters die allemaal één van de Eredivisieclubs vertegenwoordigen. Dani Visser, Floris Jorna en Nick Cooiman, alle drie esporters voor respectievelijk AZ, SC Heerenveen en VVV Venlo, vertellen wat zij tot nu toe van FIFA 20 vinden.

Loading...

Loading…