Tilburg – ‘Save the Children’ biedt een opleiding aan om extra hulp te kunnen geven aan kinderen in oorlogsgebieden. Ruim 24 miljoen kinderen wachten op psychosociale hulp. Op het moment zijn er te weinig medewerkers in dienst maar  dat gaat volgens de stichting per direct veranderen.

De stichting streeft ernaar om in 2021 aan iedereen hulp te geven in conflictgebieden. Het is de bedoeling om medewerkers van de organisatie een opleiding aan te bieden van twee jaar. Hierna zijn de werknemers een professional voor mentale hulp voor de kinderen.

Annemieke Ruggenberg, woordvoerster van Save the Children, vertelt dat alleen mensen die bij hen in dienst zijn kunnen beginnen met de opleiding. “Het is niet mogelijk om iemand van het ‘algemene publiek’ aan te nemen. Daar is namelijk nog niet genoeg geld voor.”  Op dit moment draait  er een pilot waarbij een groep van twintig  medewerkers kijkt of ze zich willen specialiseren.

Voor de realisatie van dit plan wordt er een speciaal potje gemaakt. “Het project kan van start als we genoeg financiering hebben van de overheid, particulieren en onderwijsinstellingen”, zegt Ruggenberg. “Pas dan kunnen we kijken hoeveel meer mensen we kunnen huisvesten voor het bieden van de hulp.”