Wie denkt dat geld ophalen voor een goeddoel alleen nog kan via een sponsorloop, heeft het mis.
Tijdens ‘The Dutch Game Marathon’ gaan vijftien streamers geld ophalen voor Stichting Alzheimer Nederland. De marathon duurt 56 uur en start vrijdag 20 september in het DePrezz gebouw in Tilburg.

Het kernteam, bestaande uit zes personen, hebben gameshifts van ieder acht uur. Deze acht uur worden opgedeeld in blokken van twee uur. Elk blok wordt er een andere game gespeeld en schuiven er bekende streamers aan. Tijdens de marathon worden verschillende games met alzheimer aspecten gespeeld. Zo wordt er ‘Dust: An Elysian Tail’ gespeeld, waarbij je een krijger speelt die zijn geheugen kwijt is.

Boris Boekelman, lid van het kernteam, verwacht dat de marathon zwaar gaat worden. “56 uur is heel lang. Aan het einde van de rit zullen we wel moe worden.” Toch is er niet een speciale manier waarop de gamers zich voorbereiden voor het evenement. “We trainen er niet speciaal voor, maar we zijn allemaal ervaren gamers.”

Bekende streamers
The Dutch Game Marathon is alleen te volgen via een livestream, langs komen zit er niet in. “We willen dat het evenement rustig en soepel verloopt,” vertelt Boekelman. “In het gebouw wordt er ook gewoon gestudeerd en gewerkt. Onze gasten zijn bekende streamers, als er steeds fans in en uit lopen wordt de rust verstoord.”

Verwachtingen
Hoeveel geld er opgehaald gaat worden met de ‘charity stream’ durft Boekelman niet te voorspellen. “In Amerika worden deze dingen vaak georganiseerd en worden er soms miljoenen dollars opgehaald. In Nederland is dit nog niet vaak gedaan,” legt hij uit. “We hopen rond de twee á drie duizend euro.”