Veel mensen weten wel wat Tinder is en wat je er mee kunt. Dat laatste wil Tinder weer eens uitbreiden: Tinder is bezig met het opzetten van een eigen contentplatform. Maar hoe staat het nu met Tinder?

Tinder laagdrempelig

In 2012, toen Tinder nog nieuw was, leek bijna iedereen het over de datingapp te hebben. Nu hoor je steeds minder over Tinder, terwijl er nog steeds genoeg mensen actief zijn op de app. Mieke van Kalker, Tindercoach, ziet dat het gebruik van haar doelgroep (35+) groeit: “Dit heeft denk ik te maken met dat Tinder laagdrempelig is; het is gratis, makkelijk en ook simpel om uit te zetten.” Hiernaast denkt ze dat het komt omdat het met Tinder zo werkt dat je zelf bepaalt wie er contact met je op kan nemen. Met andere sites was het vooral zo dat iedereen zomaar contact met je op kon nemen. Hierom kan ze Tinder dan ook aan iedereen aanbevelen.

Tinder nog altijd relevant

Renée van der Hoff (20), student en tevens kritisch ex-Tindergebruiker, is ook positief over de app: ”Aangezien ik zelf een bijna twee jaar durende relatie heb door Tinder is het wel mogelijk om er iets serieus uit te halen.” Ze zou het aanbevelen maar zou wel aanraden om het niet té serieus te nemen want volgens haar is de kans klein dat er serieuze mensen op zitten. Verder merkt ze dat Tinder ook in haar generatie speelt: “Het is even populair en wordt nog veel gebruikt in mijn kring. Veel vriendinnen doen dit nog. Wel worden apps zoals Badoo en Happn ook populairder.” Dit heeft volgens Mieke te maken met dat zij ongeveer hetzelfde concept hanteren als Tinder. Dit is ook waarom zij denkt dat Tinder geen hype is, maar iets blijvends: “Al weet ik natuurlijk niet of het over tien jaar nog bestaat.” Renée beaamt dit, zij stelt dat Tinder hoge pieken heeft gehad maar daarbuiten altijd stabiel is gebleven.

Tinderserie

Tinder gaat een eigen contentplatform opzetten, waarvan het eerste project een serie zal worden waarin het daten niet centraal staat. De dames reageren hier niet heel enthousiast op. Mieke denkt dat zoiets alleen kan werken als het daadwerkelijk over het daten zou gaan. Renée is het hier mee eens, ‘of ze moeten écht goede content aanbieden.’

Tips Renée:

  1. Wees onderscheidend, niet te cliché met je ‘Ik houd van reizen en ben spontaan’
  2. Plaats recente foto’s
  3. Wees eerlijk; niet iedereen heeft aan de uni gestudeerd en dat is prima
  4. Niet binnen één gesprek vragen om af te spreken
  5. Plaats geen foto’s waar je halfnaakt bent, ook al ben je heel erg gespierd

 

Tips Mieke:

  1. Blijf jezelf
  2. Volg je gevoel
  3. Voel je niet te snel afgewezen
  4. Gebruik het voor de lol, daar is het voor
  5. Blijf kritisch op je profiel en laat het zien aan vrienden