Het wereldkampioenschap van de populaire online game League of Legends staat voor de deur. Dit jaar wordt het toernooi in Europa gehouden. We blikken alvast vooruit op de Europese teams en hun kansen.

Tussen 2 oktober en 10 november nemen vierentwintig internationale teams deel aan het wereldkampioenschap. G2 Esports, Fnatic en Splyce zijn de Europese teams die zich hebben gekwalificieerd voor het toernooi.Stephen van Vlokhoven, redacteur bij Esports Club, geeft G2 Esports goede kans op de eindoverwinning. “Al denk ik niet dat ze topfavoriet zullen zijn.” Volgens hem heeft het Spaanse G2, dat dit jaar alles won wat er te winnen viel, toch geduchte Aziatische concurrentie. “Het Koreaanse team SK Telecom herpakt zich dit jaar erg goed. Ik denk niet dat ze het fluitend gaan doen, maar ik zou toch mijn geld op hen zetten.”


Vierentwintig teams nemen deel aan Worlds 2019.

SKT is back
In 2018 wist drievoudig wereldkampioen SKT, tot grote verbazing van de internationale League of Legendscommunity, zich niet te kwalificeren voor het wereldkampioenschap. Met twee Koreaanse kampioenschappen op zak is SKT dit jaar in bloedvorm. “Met sterspeler ‘Faker’ heeft SK Telecom ook nog steeds de allerbeste League of Legendsspeler in het team”, merkt Van Vlokhoven op. “We kunnen ze dit jaar niet uitsluiten.”

“Faker is inderdaad supergoed, maar dat is G2 Esports’ sterspeler ‘Caps’ ook”, beargumenteert League of Legendsanalist Colin Wijnholds. Hij heeft vertrouwen in de kansen van de Europeanen. “G2 heeft een fantastisch agressieve speelstijl. Daarnaast is ook Fnatic ontzettend sterk. Het krachtverschil tussen beide teams is maar erg klein. Ik geloof er daarom in dat er dit jaar Europees succes gehaald gaat worden.”

G2 Esports sterspeler ‘Caps’ tijdens de LEC Summer Split finale in Athene. Riot Games

Europese Revanche
Het Britse Fnatic behaalde vorig jaar de finale van het wereldkampioenschap, maar werd verslagen door het Chinese Invictus Gaming. Hetzelfde Invictus Gaming rekende eerder in de halve finale al af met G2 Esports. Beide Europese teams hebben aangegeven graag revanche te nemen op de huidig wereldkampioen. Volgens Wijnholds gaat dat lukken. “Invictus Gaming is gekwalificeerd? Ik dacht dat ze niet eens aanwezig zouden zijn! Dat het team nu als derde Chinese ploeg naar Europa komt, zegt me al genoeg.”

Maandag 23 september wordt om 16:00 de groepsindeling van Worlds 2019 bekend gemaakt.